Logo Veneboer Camping
0512 54 22 00

Tassen & Rugzakken

Hier zijn enkele Tips voor het Kopen van een Rugzak: 

Ten eerste: er bestaat geen rugzak die perfect is voor alle doeleinden. Als je Hiking of andere Outdoor activiteiten serieus neemt zal je waarschijnlijk meerdere rugzakken gaan aanschaffen. Elk voor een eigen activiteit en duur van de tocht.

Backpack Volume 
Denk aan het volume. Eerst moet je bepalen hoeveel volume je nodig hebt voor de spullen die je mee wilt nemen op de tocht die je gepland hebt. Een rugzak overladen door extra materieel aan de buitenkant te bevestigen is geen goed idee. Dit verstoort het zwaartepunt van de rugzak en kan dan je balans beinvloeden. Je moet dus het benodigde volume bepalen voor opslag van al je spullen in de Rugzak.

Verdeling van Gewicht 
Gewichtsverdeling – Algemeen geldt dat hoe zwaarder je bepakking, hoe meer technische eigenschappen je rugzak moet hebben.  Voor zwaardere lasten zal je zeker een heupband, een borstbeen band en een goed te verstellen schouderharnas willen gebruiken. 

Waterdichtheid 
Het is verstandig je voor te bereiden op de meest extreme weersomstandigheden. Vooral als je langere tijd buiten bent dan wil je een Waterdichte Rugzak. Kijk naar een rugzak met regenhoes.

Pasvorm - Welke Maat 
Het lijkt misschien raar om een Rugzak te passen, maar het is wel degelijk erg belangrijk. De meeste rugzakken hebben verstelbare heupbanden, schouderharnassen en stabiliteitsbanden, maar ook de vorm van de rugzak zelf kan aangepast worden. Vooral vrouwen moeten kijken naar een rugzak die speciaal is ontworpen voor het vrouwelijke lichaam.

vuurwerkwinkel.nl