• Gratis verzending vanaf 75 euro
 • Deskundig advies
 • 5600 m2 winkelplezier
 • Bel ons: 0512-542200

Safarica Kenia 300 Dark Shadow

229,00199,95 excl. 21% btw
Voorraad: 7
 • Gratis verzending vanaf 75 euro
 • Deskundig advies
 • 5600 m2 winkelplezier
 • Bel ons: 0512-542200

Omschrijving

De Safarica Kenia 300 is een tent voor 4 personen met stahoogte! Om makkelijk in de slaapcabine te komen, heeft deze tent zowel een voor- als achteringang met afsluitbare ventilatiemogelijkheid. De tent heeft een fijne stahoogte van 180 cm en een royale uitbouw waardoor deze tent al meteen vrij luxe aanvoelt. Dit biedt een droge opbergruimte voor al uw kampeerspullen en een droge instap. Op die manier kunt u de ruimte in het slaapvertrek ook volledig benutten om tot rust te komen. De uitbouw heeft een inhaakbaar kuipgrondzeil en de slaapcabine heeft een vastgestikt kuipgrondzeil. Zo kunt u vocht en ongedierte eenvoudig buiten de deur houden. Naast de royale voorbouw is deze tent ook voorzien van een ruimte bij de achteruitgang om extra bagage op te bergen. Deze tent is ook nog eens heel eenvoudig op te zetten dankzij de 3 stokken van glasfiber. Bovendien heeft deze tent in totaal slechts een gewicht van 8,5 kg en een erg compact pakvolume waardoor u deze eenvoudig overal mee naartoe kunt nemen! Dit is dankzij de lichtgewicht materialen die zijn gebruikt zoals glasfiber stokken en polyester doek. De Safarica Kenia 300 is dus een praktische tent voor op de camping!

Indeling

De Safarica Kenia 300 heeft een fijne stahoogte en voldoende opslagruimte voor uw bagage. Deze tent heeft namelijk zowel voor als achter de slaapcabine ruimte om bagage te plaatsen. Aan de voorkant is de uitbouw erg royaal met een diepte van 1,5 meter en inhaakbaar kuipgrondzeil! Op die manier kunt u al uw kampeerspullen droog opbergen en heeft u ook een droge instap in uw tent. De voorbouw is tevens voorzien van twee grote raampanelen zodat er voldoende licht binnen komt. Bovendien biedt deze tent tijdens warme nachten voldoende ventilatiemogelijkheden, wat belangrijk is omdat polyester niet zo ademend is. De tent heeft in totaal een lengte van 425 cm en een breedte van 300 cm, dus u heeft voldoende ruimte voor 4 personen. De slaapcabine heeft een lengte van 220 cm en een breedte van 280 cm zodat u met 4 personen heerlijk tot rust kunt komen. Met een hoogte van 185 cm kunt u comfortabel bewegen en zelfs rechtop staan in deze tent. De tent wordt geleverd in de kleurcombinatie antraciet/grijs en er zijn ook twee kleinere varianten beschikbaar, namelijk de Safarica Kenia 190 en 230 tent. 

Materiaal

De Kenia 300 is niet alleen praktisch, maar ook licht van gewicht dankzij de gebruikte materialen. Deze tent is licht van gewicht dankzij het gebruik van glasfiber stokken en een polyester doek. Zo is de binnentent gemaakt van ventilerend polyamide en de buitentent van honeycomb polyester met een waterkolom 4000 mm. De waterkolom zegt eigenlijk iets over hoeveel water het tentdoek kan verdragen voordat er water doorheen lekt. Als een tentdoek een waterkolom van 4000 mm heeft, wil dat eigenlijk zeggen dat het doek pas water doorlaat wanneer er een druk op het doek komt te staan die vergelijkbaar is met het gewicht van een kolom water van vier meter hoogte. Het polyesterdoek droogt ook lekker snel op, dus deze tent kan wel tegen een regenbuitje. Een nadeel van polyester is dat het een minder ademend vermogen heeft dan bijvoorbeeld een doek van technisch katoen. Extra ventileren is daarom erg belangrijk. Daarom is de deur van het slaapgedeelte voorzien van een afsluitbaar ventilatiepaneel in beide deuren en is de tent tevens voorzien van een tweetal permanente nokventilatiepunten. Daarnaast draagt de ruimte tussen de binnen- en buitentent bij aan de luchtcirculatie waardoor het in de koepeltent ook een stuk minder klam is. De Safarica Kenia 300 is dus een praktische en lichtgewicht koepeltent voor uw kinderen of logees op de camping!

Tip: Het waterdichte PE grondzeil heeft opstaande randen en is vastgestikt aan de binnentent. De voorbouw beschikt over een inhaakbaar kuipgrondzeil met een opstaande rand, ideaal om water en vuiligheid buiten de tent te houden! Wij adviseren om altijd een extra grondzeil onder de tent te leggen. Dit om het vaste kuipgrondzeil te ontlasten en om te zorgen dat dit minder vies wordt tijdens uw kampeervakantie. Wij adviseren daarnaast om, bij aankoop van een polyester tent, naadverdichter aan te schaffen. Mocht zich een lekkage voordoen tijdens uw vakantie, dan kunt u deze snel verhelpen.

Kenmerken die de Safarica Kenia 300 uniek maken:

 • Sportieve 4 persoons koepeltent
 • Licht van gewicht
 • Afsluitbare voorbouw (1,5 meter diep!)
 • Extra bagageruimte achter slaapcabine
 • 2 grote raampanelen met gordijnen
 • Binnentent met vastgestikt PE grondzeil
 • Goede ventilatiemogelijkheden
 • Handige opbergvakjes in de binnentent
 • Inclusief draagtas, haringen en scheerlijnen

Specificaties

Merk
Safarica

Aantal personen
4 personen
Gewicht
± 8,5 kg
Materiaal buitentent
Polyester
Materiaal binnentent
Ademend Polyamide
Materiaal grondzeil
PE
Materiaal stokken
Glasfiber
Buitenmaat (cm)
425 x 300
Hoogte (cm)
185
Inclusief
Haringen, scheerlijnen en draagtas

Gerelateerde producten

Bekijk

Coleman Darwin 3+ tent

119,9599,00

Bekijk

Safarica Chicco 2 TC

449,00399,00

Bekijk

Falco Poolvos 2 Print

599,00

Bekijk

Safarica Chicco 2 Dark Grey

259,00229,00

Bekijk

High Peak Ontario 3

79,9564,95

 
Button